HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Polarize Gözlük Nedir? Ne İşe Yarar?

22-06-2022 14:32
Polarize Gözlük Nedir? Ne İşe Yarar?

Polarize Gözlük Nedir? Ne İşe Yarar?

En sık duyduğumuz kalıplardan biri olan “polarize gözlük” çeşidini inceliyoruz. Adını çok sık duymuş olsak da tam olarak ne olduğunu veya ne işe yaradığını biliyor muyuz? Peki ya normal bir güneş gözlüğü ile aralarındaki farkları? Bu yazımızda polarize gözlüğe dair bütün soruları cevaplayacağız.

Polarize Gözlük Nedir?

Cevap bekleyen ilk sorudan başlayalım: polarize gözlük nedir? Polarize özelliği yansımayı önler. Polarize gözlük taktığınızda yansımaların kayda değer derecede azaldığını fark edeceksiniz. Güneş gözlükleri her ne kadar fazla ışıktan korusa da yansımalardan koruma özelliği polarize gözlüklerle gelmektedir. Polarize özelliği olmayan güneş gözlüklerinde yüzey yansımasını engelleyen bir filtre bulunmadığından yansımalar gözünüze çarpacaktır. Elbette gözlerinizi güneşten ve zararlı etkilerinden koruyacaklardır. Ancak polarize gözlüklerin aksine, yansımaları engellemekte yetersiz kalacaklardır.


Polarize Güneş Gözlüğü 

Güneşten gelen ışınlar düz bir zemine düştüğünde oluşan yansıma gözlerimize çarpar ve rahatsızlık verir. Polarize gözlük kullanmadığınızda gözlük camları sadece yatay ve dikey gelen ışın miktarını azaltabilirsiniz. Polarize gözlük kullandığınızda ise polarize camlar yatay ışın dalgalarını emerken dikey dalgaların geçmesine izin verir. Böylece ışınlar göze tek bir yönden vurur ve bu da yansımayı %99’a kadar ortadan kaldırır.

Polarize Gözlüğün Avantajları Nelerdir?

Polarize gözlükler sayesinde daha kaliteli bir görüş elde edebilirsiniz. Özellikle yazın hem güneş ışınlarından korunmak, hem de aşırı yansımanın önüne geçmek için polarize gözlükleri tercih edebilirsiniz. Günlük hayatta konforlu bir görüş için kullanabileceğiniz polarize gözlükleri, araç kullanırken veya spor yaparken de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle araç kullananların sıklıkla tercih ettiği polarize gözlükler, camlardan, aynalardan, yoldan veya asfalttan yansıyan ışınları engelleyerek kullanıcıya hem konfor hem de güvenlik vadeder. Güneş ışınlarını yansıtan yüzeylerden bazıları su, sis, çiğ, kum, kar ve yol yüzeyidir. Bu nedenle polarize gözlükler yaz-kış, farklı hava koşullarında ve ortamlarda kullanıma uygundur. Karlı zeminde veya su yüzeylerinde oluşan yansımaları engellediğinden açık hava aktivitelerinde kullanıcıya en yüksek konforu sunacak gözlükler de yine polarize gözlükler olacaktır.

En trend polarize güneş gözlüğü modellerine mağazalarımızdan ve www.nsaoptik.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Görsellere tıklayarak polarize gözlük modellerimizi inceleyebilirsiniz. 
  
Persol Polarize Güneş Gözlüğü ModelleriRayban Polarize Güneş Gözlüğü Modelleri

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.