HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Gözün Anatomisi ve Görme

15-10-2021 13:08
Gözün Anatomisi ve Görme
İnsan göz küresi 2,25 cm çapında ve ortalama 7 gr ağırlığındadır. Her bir gözde 107 milyon ışığa karşı duyarlıdır hücre bulunur. Yedi milyon koni hücresi renkleri ve detayları görmenize, 100 milyon çubuk hücre de siyah ile beyazı ayırt etmenize yardımcı olur.
 
İnsan gözü kırmızı, mavi ve yeşil olmak üzere temelde üç renk algılayabilir. Etrafımızda gördüğümüz farklı renkler ise bu üç rengin ve ışığın karışımından meydana gelmektedir.
 
Göz lensleri herhangi bir kameranın lensinden çok daha hızlıdır. Baktığınız nesneye odaklanan lens Göz bebeğinin hemen arkasında bulunmaktadır. Eğer gözlerimiz birer dijital kamera olsaydı, 576 megapiksel çözünürlüğe sahip mükemmel bir kamera olurdu.
 
Beynimizin enerjisini en çok kullanan organlarımız hangisidir? Sorusunun cevabı: GÖZLERİMİZ dir. Neredeyse beynimizin toplam enerjisinin %65i görme duyusuna ayrılmıştır.
 
Ters gösteren bir gözlük taksak bile beyniniz bir süre sonra adapte olur ve o görseli düz görüyormuş gibi hissetmeye başlarız. Bu mükemmel yapı bazı koşullarda görevini yerine getiremez. Görme kusurları gözümüzü oluşturan yapılarının işlevini tam olarak yerine getirememesi sonucu ortaya çıkar.
 
Görme Nasıl Olur?
Görme Nasıl OlurGörme mekanizmamız aşağıdaki gibi olmaktadır:
 
1. Dış dünyadaki Işık dalgalarının göze girerken kırılması.
 
2. Gelen ışığa lensimizin oyumlanması, görüntülerin retinada odaklanması
 
3. Işık dalgalarının fotokimyasal aktiviteyle sinir impuluslarına dönüşmesi
 
4. Retinadaki sinirsel aktivite süreci ve görüntünün beyne iletilmesi.
 
5. Beyindeki süreçlerle objenin algılanması
 
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.