HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğru Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

07-10-2021 17:43
Doğru Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?
Gözlükler sadece bir ihtiyaç değil, yüz hatlarınızı vurgulayabilen ve görüntünüzü daha da kusursuz hale getirebilecek şık tamamlayıcı aksesuarlardır.
 
Günümüzde güneş gözlükleri, mevsimsiz kullanılabilen parçalar olarak karşımıza çıkmaktadır.
 
Değişen cam kalitesi, çerçeveler, boyutlar, renk gibi alternatifler güneş gözlüğü seçimini bir hayli zorlaştırmaktadır. Güneş gözlükleri belirli nitelikleri mutlaka taşımalıdır. Aksi halde, göz sağlığını tehdit eden unsurlar ortaya çıkacaktır. Bu nedenle, güneş gözlüğü alırken titiz davranmalı, hangi noktalara dikkat etmemiz gerektiğini bilmemiz gerekmektedir.
 
Güneş gözlüğünün en önemli işlevi, gözleri, güneşin zararlı ışınlarından korumaktır. Güneş gözlüğü seçiminde çerçeve kadar cam kalitesinin iyi olması, gözlüklerin %100 UV blokaj özelliğine sahip olması, polarize olması (ışıktan gelen yansımaları emebilme niteliği) gibi dikkat edilmesi gereken birçok özellik mevcuttur.
 
Peki, doğru güneş gözlüğünü seçerken, yalnızca cam özelliğine dikkat etmek yeterlimidir?
 
Yüz şeklimiz, kaş şeklimiz gözlüğün yüzümüzle uyum sağlanması da camın kalitesi kadar önemli bir faktördür.
 
Burnumuza ,şakak kemiklerimize ve kulağımıza baskı yapmadan, sürtünmeye neden olmadan rahat bir şekilde yüzümüze yerleşmesi, güneş ışınlarının tepeden gözlerimize ulaşmaması, kirpiklerin cama değmemesi ve kaşlarımızı kesintiye uğratmadan paralel olarak gitmesi gerekmektedir.
 
YÜZ ŞEKLİMİZE GÖRE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ NASIL SEÇİLİR?
 
 Yüz şeklinizi tanıyor olmanız kusursuz çerçeveleri bulmanızda yardımcı olacaktır. Yüz şekilleri 6 farklı kategoride sıralanmaktadır.
 
1.Oval Yüzler İçin Gözlük Seçimi

 
Oval yüz şekli en şanslı yüz şekillerinden biridir. Yumuşak ve uyumlu konturlara sahiptirler, küçük bir alın yuvarlak bir çene ve belirgin elmacık kemiklerine sahiptirler. Bu yüz şekline sahip kişiler kare gözlükler, yuvarlak gözlükler, kedigözü gölükler ve damla gözlükleri tercih edebilirler.
 
2.Yuvarlak Yüzler İçin Gözlük Seçimi

 
Yumuşak düz konturler, yuvarlak bir çene yapısına sahiptirler. Belirgin olmayan ince çerçeveler, kare ya da dikdörtgen çerçeveler, nilör veya kapalı çerçeveli yuvarlak yüz hatlarına sahip olanlar için harika bir alternatiftir.
 
3.Üçgen Veya Kalp Yüzler İçin Gözlük Seçimi

 
Geniş bir alın, çıkık elmacık kemikleri ve sivri çeneye sahiptirler. İnce tam kenarlı gözlükler, oval gözlükler, kedigözü, oval ya da yuvarlak gözlükler kalp yüz şekline sahip kişilerde hoş ve uyumlu bir kontrast oluşturacaktır.
 
4.Kare Yüzler İçin Gözlük Seçimi

 
Kare bir yüz uzun yüzlü kişiler ile benzerlik gösterir. Fakat biraz daha kısa ve geniştir. Çene kemiği ve alın belirgindir. Elmacık kemikleri genelde yüksektir. Belirgin olmayan faset gözlükler, düz konturlu hafif yuvarlak çerçeveler, kavisli gözlükler tercih edilmelidir. Yüksek şakak kemikleri nedeniyle dar gözlük camları iyi bir seçim olacaktır.
 
5.Trapez Yüzler İçin Gözlük Seçimi


Trapez şekilli yüzde alın ve şakaklar etrafındaki alan belirgin elmacık kemiği ve çene bölgesi daha dardır. Geniş çerçeveler, belirgin kenarlı gözlükler, kelebek gözlükler, yarım ve tam çerçeveli gözlükler en iyi tercihlerdir.
 
6.Uzunlamasına veya Dikdörtgen Yüzler İçin Gözlük Seçimi

 
Elmacık kemikleri, alın ve çenesi biraz daha geniş ve yüzünün yan kısımları düz ve dikeydir. Oval ve yuvarlak gözlükler, bombeli ve faset çerçeveler, kalın çerçeveler ve geniş burun kısmı ve sapları aşağıda bulunan gözlükler, büyük gözlük camları da uzun yüz özelliklerinizi kesintiye uğratıp hoş bir etki yaratacaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.